NSV-betoging in Leuvense centrum. Met thema ReMigratieMars, en linkse tegenbetoging.
Volledig scherm
PREMIUM
NSV-betoging in Leuvense centrum. Met thema ReMigratieMars, en linkse tegenbetoging. © Vertommen

NSV! Leuven legt zich niet neer bij verbod lezing Martin Sellner: “De lezing zal hoe dan ook volgende week plaatsvinden in Leuven.”

NSV! Leuven, de nationalistische studentenvereniging, is allerminst van plan de lezing van het Oostenrijkse boegbeeld van extreemrechts Martin Sellner af te gelasten. Sellner zou op 19 april in het pedagogische instituut van KU Leuven spreken over ‘de identitaire strijd en haar toekomst’, maar het evenement werd verboden door de universiteit. “De universiteit laat door linkse hooligans bepalen wie mag spreken, en wie niet.” Een schoolvoorbeeld van cancelcultuur, zegt de studentenvereniging, die zich sterk maakt dat de lezing hoe dan ook zal plaatsvinden.

34 reacties

  • Rene Spoelberghs

    1 jaar geleden
    Het is niet de staat die dit verbiedt, maar de universiteit. Bij mijn weten is een universiteit in een democratie vrij om zo'n beslissing te nemen. Al zou ik het absoluut oké vinden mocht de staat deze persoon het land uit zetten. In een democratie is er respect voor mensenrechten en een podium geven aan haatpredikers is absoluut geen must in een democratische staat. Denk dat er ook maar weinig protest zou zijn mocht het gaan over een jihadist.
  • Dries Dumoulin

    1 jaar geleden
    de universiteit heeft ook een mening en als ze vinden dat deze lieden een gevaar zijn voor de maatschapij door hun haat boodschappen dan moet men ook de mening. van de univ respecteren punt ! er zijn genoeg andere plaatsen waar zich kunnen laten gaan en hun venijn uiten !
  • guido Bervoets

    1 jaar geleden
    Ik zou daar geen bezwaar tegen hebben als het een debat zou zijn in aanwezigheid van professoren Staatskunde, Geschiedenis, Volkenkunde, Rechten en Mensenrechten, om tegenwicht te bieden en de studenten te duiden op zin en onzin en de gevaren van de extreme ideologieën. Dan zou het pas leerrijk zijn voor de jonge studenten.
  • Jurgen Herbert

    1 jaar geleden
    Wat de meeste mensen hier vergeten is dat dankzij de Vlaamse nationalisten wij bijna 90 jaar Nederlands leren in alle Vlaamse universiteiten, hogescholen en gewone scholen.
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    De KU Leuven mag wel degelijk bepaalde extremisten weren uit haar gebouwen. Als NSV toch die lezing wil organiseren dan moeten ze dat maar ergens anders doen op eigen kosten.