De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock drong tijdens haar bezoek aan China bij de regering aan om druk uit te oefenen op Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen.
Volledig scherm
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock drong tijdens haar bezoek aan China bij de regering aan om druk uit te oefenen op Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. © ANP / EPA

China verzekert Duitsland: “Wij zullen geen wapens leveren aan Rusland”

China levert geen wapens aan Rusland in de oorlog tegen Oekraïne en zal dat ook niet doen, zegt de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang na een gesprek met zijn Duitse collega Annalena Baerbock. De Duitse minister drong tijdens haar bezoek aan China bij de regering aan om druk uit te oefenen op Rusland om de oorlog in Oekraïne te beëindigen.

22 reacties

  • Fons Dewaele

    1 jaar geleden
    Een naive duitse groene minister denkt weereens het warm water uitgevonden te hebben. De chinezen zullen zeker luisteren naar dit zwak Duitsland. Droom verder.
  • Mark Vrijdaghs

    1 jaar geleden
    China is net zoals Rusland, Iran, Noord Korea, Belarus, Turkije,... zo onbetrouwbaar en geloofwaardig als het land groot is. Samen zijn het de grootste hypocrieten ter wereld. En voor diegenen die het nog steeds niet (willen) weten: Het is wel degelijk Rusland dat Oekraïne onrechtmatig is binnen gevallen en soeverein grondgebied heeft bezet.
  • Anita Billen

    1 jaar geleden
    En wie zal dat in het oog houden. Maar dat gelooft toch niemand.
  • Philip De Moor

    1 jaar geleden
    Ja en staat dat op papier,Een contract of wat dan ook, Hocus spocus spas de vogel voor de kat
  • Bruno Vermeire

    1 jaar geleden
    Nee, China levert geen wapens aan rusland, ze leveren via een omweg aan rusland. China wordt gevaarlijker dan we denken.