© REUTERS

Emma Meesseman plaatst zich ten koste van Kim Mestdagh voor finale EuroLeague basket

Emma Meesseman heeft zich vrijdag met haar Turkse club Fenerbahçe gekwalificeerd voor de finale van de Euroleague basket. In het eerste duel van de Final Four in het Tsjechische Praag was Fenerbahçe met 77-70 te sterk voor het Italiaanse Schio, met Kim Mestdagh in de rangen.

Patrick Ceulemans
Bron: BELGA

De eerste helft was in het voordeel van de Italiaanse kampioen. Door toedoen van Jasmine Keys en Marina Mabrey trok Schio na een 16-21 bonus met een 36-40 bonus richting kleedkamer. In het slotkwart trok Fenerbahce na een 61-54 wel het laken naar zich toe. Emma Meesseman (13 punten, 8 rebounds, 5 assists) en de met een double-double uitpakkende Breanna Stewart (24 punten, 11 rebounds en 3 assists) stuwden de Turkse ploeg uiteindelijk naar een 77-70 zege. Bij Schio tekende Kim Mestdagh voor 5 punten en 1 rebound en Giorgia Sottana voor 5 punten, 2 rebounds en 4 assist

Mestdagh speelde ruim 10 minuten mee bij Schio en tekende daarin voor 5 punten en 1 rebound.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag staat Fenerbahçe in de finale tegenover Cukurova Mersin. Dat won vrijdagavond met 58-78 van USK Praag, gastheer van de Final Four. Tiffany Hayes kroonde zich met 19 punten tot topschutter.

De 29-jarige Meesseman kan dan haar vijfde Euroleague-trofee in de wacht slepen, een Belgisch record. Ann Wauters telt er vier. De West-Vlaamse won het prestigieuze toernooi eerder in 2016, 2018 (als beste speelster), 2019 en 2021, steeds met het Russische Jekaterinenburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer