Joris Manzila en sporteconoom Matteo Balliauw.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Manzila en sporteconoom Matteo Balliauw. © Instagram/Matteo Balliauw

Hoe Club met afsnoepen 10-jarig Anderlecht-talent het voorbeeld van Chelsea volgt: wat is de economische logica achter de ‘War for Talent’?

Het 10-jarige toptalent Joris Manzila stapt over van de jeugd van Anderlecht naar Club Brugge. Belgische topclubs snoepen wel vaker ruwe diamanten van elkaar af, en dat steeds jonger. Hoe zit dat juridisch? Wat is de economische logica? En wat met de morele kwestie om jonge kinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te halen?

5 reacties

  • Jens De Baeremaeker

    1 jaar geleden
    Chelsea koopt ze maar ze zijn niet goed genoeg en presteren top bij andere ploegen of vallen door de mand . Voorbeelden genoeg bij Chelsea .
  • Philippe De Naeyer

    1 jaar geleden
    Ja en we zien hoeveel sportieve successen Chelsea haalt uit die strategie! Of is het hen enkel om het geld te doen?
  • Anthony Peeters

    1 jaar geleden
    Het begint echt te zot te worden! Als je zelf niet kan scouten of jeugd opleiden moet je ze maar gaan weg kopen?! Ze moeten een regel maken dat prof clubs alleen maar spelers mogen zoeken bij amateur clubs en dit tot ze 17-18j zijn ofzo en dan mogen ze verkocht worden aan andere profclubs
  • Michel Beys

    1 jaar geleden
    Een herenakkoord tussen Belgische clubs zou misschien een oplossing kunnen zijn. Maar de rechten voor een transfair van jonge spelers moeten ten alle tijden gevrijwaard blijven. Al moet het belang van de speler op de eerste plaats komen en niet het belang van papa of mama.
  • Marc Nijs

    1 jaar geleden
    Als de ouders denken dat het elders beter is (financieel) dan hou je ze toch niet tegen. De toekomst zal het uitwijzen of dit de juiste beslissing was.