Bende schiet zeven mensen, onder wie 7-jarig kind, dood in waterpark in Mexico

In een waterpark in Mexico hebben gewapende mannen zaterdag zeven mensen, onder wie een kind, gedood. De feiten deden zich voor in de staat Guanajuato, in het midden van het land. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten gezegd.

gjs
Bron: BELGA

De politie “kwam ter plaatse en trof naast kogelhulzen ook de lichamen aan van drie vrouwen, drie mannen en een zevenjarig kind. Eén persoon raakte ernstig gewond”, luidt het in een communiqué van de burgemeester van Cortazar, waar de aanval plaatsvond.

Volgens de eigenaar van het park vielen “gewapende individuen” rond 16.30 uur plaatselijke tijd het domein binnen. Ze viseerden onmiddellijk een groep mensen, plunderden een handelszaak en namen veiligheidscamera’s mee, aldus de autoriteiten.

De ooit welvarende industriestaat Guanajuato is intussen een van de meest gewelddadige staten in Mexico geworden, als gevolg van de oorlog tussen de kartels Jalisco Nueva Generacion en Santa Rosa de Lima. Sinds december 2006 en de lancering van een overheidscampagne om drugshandel tegen te gaan, werden volgens officiële gegevens al meer dan 350.000 moorden geteld, waarvan de meesten toegeschreven worden aan de georganiseerde misdaad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer