Dimitri Berlanger

Dodelijk ongeval in Meise: 73-jarige bestuurder overleeft klap niet

Op de A12 in Meise is een 73-jarige bestuurder om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De twee andere chauffeurs die betrokken waren bij het ongeval raakten lichtgewond.

Zondagavond rond 18u is op de A12 een dodelijk ongeval gebeurd in Meise, ter hoogte van de aansluiting met de buitenring. Het ongeval gebeurde in de richting van Antwerpen. Volgens de Federale Politie is er door een onbekende oorzaak een botsing ontstaan tussen drie voertuigen. De brandweer, MUG en vier ziekenwagens kwamen ter plaatse. Een bestuurder overleefde het ongeval niet.

Iets te snel

De voertuigen werden weggeslingerd door de impact. Een van de bestuurders, een 73-jarige man uit Brussel, overleefde de klap niet. De twee andere bestuurders raakten lichtgewond.

De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn nog niet duidelijk. "Een van de bestuurders reed volgens een aantal getuigen wel iets te snel. Hij is ook meteen drie rijstroken opgeschoven", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Het is ondertussen wel zeker dat deze bestuurder, een 20-jarige man, het ongeval ook veroorzaakt heeft." 

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om te bepalen in welke volgorde de aanrijdingen zijn gebeurd. De vraag is dus welke auto de 20-jarige bestuurder eerst heeft geraakt.

Meest gelezen