Drie vrouwen verlaten gearmd een vakbondsactie bij een distributiecentrum van Delhaize in Zellik eind vorige maand.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie vrouwen verlaten gearmd een vakbondsactie bij een distributiecentrum van Delhaize in Zellik eind vorige maand. © Photo News

SLANGEN OP MAANDAG. Sinds wanneer is werken zo’n vreselijke straf geworden?

“Ge wordt er niet rijk van, ge wordt er zo muug van, en voor dat arme pensioen, moet ge ’t zeker niet doen”, zo gierde volkszanger Juul Kabas in zijn klassieker ‘’t Zijn zotten die werken’. Het onblusbare verlangen om sneller te stoppen met werken, de voortdurende onheilstijdingen over werkdruk of het bericht vandaag dat van de 6.287 bruggepensioneerden er amper 39 opnieuw aan de slag gingen terwijl bedrijven om die ervaren krachten smeken... Sinds wanneer is werken zo’n vreselijke straf geworden?

96 reacties

  • Bob Walraedt

    1 jaar geleden
    Moesten ze ons niet doen werken tot 66 zouden er geen swt nodig zijn..laat de mensen gewoon zelf kiezen om te werken na 62...
  • Nico Herbots

    1 jaar geleden
    Werken is niet erg, als je er voldoening kan uithalen. Als je vertrouwen en appreciatie krijgt, eerlijk wordt vergoed en niet aan het travakken bent voor nog meer winst waar jij niet in deelt, als je niet elke dag moet vrezen om ingeruild te worden tegen iemand goedkoper, als je weet dat je harde werk je vooruit zal helpen ipv achteruit, als je weet dat iedereen gelijk wordt belast. Maar laat net op die punten het schoentje steeds harder knellen. Werken is geen straf als je een goeie job hebt.
  • bruno draulans

    1 jaar geleden
    Misschien moeten we het 'doppen' van vroeger weer invoeren. Dwz elke dag fysiek opnieuw uw stempel gaan halen aan het lokket in uw dorp. Volgende voordelen: iedereen ziet wie er geen werk heeft. Doppers kunnen niet zwart werken want ze moeten hun stempel gaan halen. Ze kunnen ook niet op reis gaan zonder te melden. Maw meer sociale controle.
  • PASCAL HERMANS

    1 jaar geleden
    Perfect verwoord voor wat er leeft bij de werkloze in heel wat gevallen os het inderdaad zo dat men minder zou verdienen na aftrek kinderopvang enz .
  • Peter Buyck

    1 jaar geleden
    Brugpensioen was een stelsel om bedrijven in financiële nood te helpen door 'dure werknemers' vervroegd van de loonlijst te halen. Ik erger me aan personeelsleden die dit systeem misbruiken en hun werkgevers die dit toestaan. Evenzeer aan al diegenen die werkzoekenden profiteurs noemen en zelf liefst zo snel als mogelijk willen profiteren van 'pensioen' als het effe kan, daags na de diploma-uitreiking.