Myriam Delmée van de Franstalige vakbond SETCA.
Volledig scherm
Myriam Delmée van de Franstalige vakbond SETCA. © Photo News

Overleg tussen vakbonden en directie Delhaize levert geen akkoord op: “Woede van personeel kan tot geweld leiden”

Na meer dan tien uur vergaderen hebben de vakbonden en de directie van Delhaize geen akkoord bereikt. Dat hebben de vakbonden bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Voor het eerst gebeurde het overleg onder leiding van een sociaal bemiddelaar. Die moest een uitweg uit de impasse vinden, maar tevergeefs. “Er is geen mogelijkheid tot gesprek”, betreuren de bonden. De protestacties zullen dan ook doorgaan en “intensiever worden”, klinkt het.

194 reacties

  • Caroline Vanacker

    1 jaar geleden
    Maak dat het personeel overal hetzelfde loon krijgt in de verkoop.zal minder discussie zijn,waarom moet de een meer verdienen dan de andere ,nog nooit begrepen.In andere sectoren is dat ook zo bvb met dienstencheques verdient de een meer dan ander,waarom voor allemaal hetzelfde werk en de bedrijven krijgen allemaal dezelfde subsidies van de staat.Het syndicaat heeft nog veel werk te doen voor de rechten van een werknemer.
  • andre van de wege

    1 jaar geleden
    de klanten moeten delhaize de rug toedraaien. ik heb dit nu gedaan na 43 jaren klant waar ik alles kocht.
  • Francois Sals

    1 jaar geleden
    ik begrijp de werknemers ,maar als de winkels goed zouden draaien en flink wat geld zouden opbrengen ,dan zou de Delhaize deze winkels zeker niet verkopen .Maar het marcheert niet meer , de verdiensten zijn minimaal en soms verlies latent ,dus ze willen er van af , dus toch maar normaal .Als het goed zou marcheren , dan zou wel de ene of de andere hoofd verantwoordelijke van een winkel deze winkel overnemen ,maar dat is niet zo ,.minimale winsten en hoge personeelskosten ...snappen ze dat niet
  • jan boden

    1 jaar geleden
    Het personeel van Delhaize moet vooral woedend zijn op de vakbonden want die hebben het dossier vakkundig verknoeid.
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    De vakbonden rijden voor hun eigen rekening en misbruiken de arbeiders/bedienden om hun doel te bereiken. Delhaize mag niet toegeven, net als Macron in Frankrijk doet.