© ATV

Vrijwilligers Rode Kruis Vlaanderen starten voor het eerst met pleisterverkoop

Van kruispunten tot lokale handelaars en supermarkten: het Rode Kruis zet donderdag met behulp van hun vrijwilligers haar jaarlijkse ‘stickerverkoop’ weer op gang. Al bieden ze na 62 jaar de vertrouwde stickers niet meer aan, maar wel pleisters van De Smurfen.

sodb

Van 20 april tot 4 mei trekken de vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen weer naar verschillende locaties over heel Vlaanderen om geld in te zamelen voor de werking van hun lokale afdelingen. Het ingezamelde bedrag is nodig voor de dagelijkse werking, de aankoop van nieuw materiaal (zoals ambulances en interventiekledij) en het geven van cursussen.

En hoewel de manier van verkopen nu al jaren ongewijzigd is, zullen de klassieke, langwerpige stickers voor het eerst in 62 jaar onze dashboards niet meer sieren. In 1961 werden de eerste gedrukt, sindsdien zijn er meer dan 42 miljoen verkocht. In 2018 beleefde de campagne nog een topjaar met een omzet van 3,56 miljoen euro, maar sindsdien daalden de cijfers echter, mede door de coronacrisis.

Pleisters van 10 euro

Daarom zal het Rode Kruis vanaf 2023 pleisters verkopen die geen 5 euro, maar 10 euro zullen kosten. “Uit onderzoek bij de Vlaming en na overleg met vrijwilligers blijkt dat de tijd rijp was voor vernieuwing. 50 jaar lang al is Rode Kruis-Vlaanderen relevant en dat willen we de volgende 50 jaar even hard blijven. Daarom kiezen we voor een nieuw en duurzaam item, een echt gebruiksvoorwerp: de pleister. Niet alleen nuttig voor iedereen, het item heeft ook een duidelijke link naar de activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen”, aldus de organisatie.

Buiten de prijs en het verkochte item verandert er dus eigenlijk niets, je kan de pleisters in het thema van De Smurfen ook online verkrijgen via de website van het Rode Kruis.

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV