Hoofdrolspeler in Gentse neuzekesoorlog krijgt beroepsverbod van zeven jaar en moet ruim 100.000 euro terugbetalen 

De West-Vlaamse cuberdonverkoper Carl Demeestere is in Gent veroordeeld tot een jaar cel met uitstel en een beroepsverbod van zeven jaar. Hij moet ook 108.000 euro terugbetalen. De verkoper was jarenlang betrokken bij de zogenaamde "neuzekesoorlog" in de Gentse binnenstad, een conflict tussen twee cuberdonverkopers dat zelfs uitmondde in vechtpartijen. 

De West-Vlaamse cuberdonverkoper Carl Demeestere mag zeven jaar lang geen neuzekes meer verkopen. De rechter in Gent veroordeelde hem ook tot een jaar met uitstel voor mogelijk gesjoemel bij het faillissement van zijn zaak. Door een aanslepend conflict met een andere cuberdonverkoper op de Groentenmarkt in Gent verloor Demeestere eerder al zijn standplaats. De zogenaamde "neuzekesoorlog" haalde regelmatig het nationale en zelfs internationale nieuws, het conflict leidde zelfs tot vechtpartijen. 

Drie jaar geleden vroeg Demeestere het faillissement aan. De curator ontdekte dat er sprake was van enorme schulden, zonder dat daar een verklaring voor was. Er kwamen nooit facturen of andere bewijzen. Demeestere krijgt daarom dus onder meer een beroepsverbod en een boete van 4.000 euro (waarvan de helft met uitstel). De rechtbank vordert ook 108.000 euro terug. De man had intussen een cuberdonkraam in Koksijde, ook daar mag hij dus geen neuzekes meer verkopen. 

Meest gelezen