© AFP

Enkele vluchten uit Hamburg geschrapt op Zaventem door Duitse staking

Op Brussels Airport zijn donderdag en vrijdag telkens drie vluchten uit Hamburg geannuleerd, een gevolg van een staking van het beveiligingspersoneel op verschillende luchthavens in Duitsland.

gjs
Bron: BELGA

Het gaat om vluchten van Brussels Airlines, bevestigt een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. Vluchten richting Hamburg vinden wel gewoon plaats, die toestellen keren nadien leeg terug naar België. 

De vakbond Verdi riep op tot staking donderdag en vrijdag op de luchthavens van Düsseldorf, Hamburg en Keulen/Bonn, en vrijdag in Stuttgart. Behalve naar Hamburg zijn er vanuit België geen lijnvluchten naar de betrokken luchthavens. 

De Duitse luchthavenvereniging ADV schatte eerder dat de staking zou kunnen leiden tot 700 geannuleerde vluchten op de verschillende luchthavens, met gevolgen voor bijna 100.000 passagiers. Op de Amsterdamse luchthaven Schiphol zijn er bijvoorbeeld vluchten geschrapt naar Hamburg en Düsseldorf.

Het beveiligingspersoneel op de luchthavens gaat staken omdat onderhandelingen tussen de vakbond en werkgevers tot nu toe niets hebben opgeleverd. Die gaan onder meer over toeslagen voor nacht- en weekenddiensten. Ook toeslagen voor het werken op feestdagen en overuren komen aan bod. De gesprekken gaan eind april weer verder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer