Europees Parlement keurt cryptowet MiCA goed: wat betekent dat juist?

Het Europees Parlement heeft donderdag de cryptowet, genaamd Markets in Crypto Assets (MiCA), goedgekeurd. Die wetgeving legt de spelregels vast waaraan de cryptobedrijven in de Europese Unie zich moeten houden.

Waarom is dit belangrijk?

Tot nu toe was er heel wat onduidelijkheid over welke regels van toepassing zijn voor de cryptobedrijven in de Europese Unie (EU). Daar komt met MiCA nu verandering in. De spelregels zullen stapsgewijs in werking treden, waarbij bijvoorbeeld de kapitaalvereisten voor stablecoins vanaf juli 2024 zullen gelden.

In het nieuws: Het Europees Parlement heeft MiCA, een verzameling van regels en aanbevelingen voor alle EU-lidstaten over hoe ze moeten omgaan met de cryptomunten, goedgekeurd.

  • "De beschermende maatregelen moeten voorkomen dat bedrijven die actief zijn in de EU zich inlaten met de praktijken die bepaalde cryptobedrijven ten val hebben gebracht", aldus Mairead McGuinness, Eurocommissaris voor Financiële Diensten. "Zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, zijn strenge regels en toez
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer