© EPA-EFE

Stefanos Tsitsipas staat voor het eerst sinds Australian Open nog eens in een halve finale

Stefanos Tsitsipas (ATP 5) heeft zich bij de laatste vier geschaard op het ATP 500-toernooi in Barcelona. De Griek, het tweede reekshoofd, versloeg de Australiër Alex de Minaur (ATP 19) met 6-4 en 6-2. Het is voor Tistispas zijn eerste halve finale sinds de Australian Open in januari. In Miami en Indian Wells had hij geklaagd over een schouderblessure die hij toeschreef aan de nieuwe ballen op het circuit, maar die lijkt verleden tijd.

Bron: BELGA

Zaterdag speelt Tsitsipas om een finaleplaats tegen de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 20). Die hoefde in zijn kwartfinale niet in actie te komen na het forfait van zijn landgenoot Jannik Sinner (ATP 8).

Twee jaar geleden werd Tsitsipis runner-up op het gravel in Catalonië na verlies in de finale tegen Rafael Nadal, die het toernooi toen voor de elfde keer won. 

In de andere kwartfinales speelt de Spaanse titelverdediger Carlos Alcaraz (ATP 2) vandaag nog tegen zijn landgenoot Alejandro Davidovich Fokina (ATP 38) en neemt de Brit Daniel Evans  (ATP 26) het aansluitend op tegen de Argentijn Francisco Cerundolo (ATP 32).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer