‘Expeditie Gooris’ trekt deze zomer naar Japan: “Kenji en Shania mogen telkens beslissen of ze er camera’s bij willen of niet”

Ik ga op reis en ik neem mee: Sam, Kelly, Kenji en Shania. ‘Expeditie Gooris’ keert volgend jaar terug op het scherm voor een derde seizoen en trekt dit keer naar Japan.

bpr

Expeditie Gooris, waarin het gezin Pfaff-Gooris een roadtrip onderneemt om samen herinneringen te maken, is intussen uitgegroeid tot een favoriet op VTM 2. De reden is helder: het is ongedwongen, pure televisie met mensen die lak hebben aan scenario’s en elkaar liefdevol op sleeptouw nemen. Nadat de vier eerder naar Duitsland, Italië en Kroatië trokken en een jaar later de westkust van de Verenigde Staten aandeden, komt nu Japan in het vizier.

“Aanvankelijk was het plan om naar Spanje en Portugal te reizen. Opnieuw naar Europa, dat leek me niet verkeerd. Want Sam werd vijftig, dus ik had al budget begroot voor een feest. Dat gaat hij zeker willen, dacht ik. Tot hij vertelde dat hij niet zo nodig een groot feest hoefde. Hij wou liever zijn droom zien uitkomen: een trip naar Japan. Door de centen nu daaraan te besteden, kunnen we dat waarmaken”, zegt Kelly.

De route, zo’n 1.060 kilometer, ligt intussen min of meer vast. Momenteel is Kelly druk aan het puzzelen met de activiteiten en bezienswaardigheden. “We zijn uiteenlopende karakters, elk met z’n eigen voorkeur, dus dat heeft wat voeten in de aarde. De een relaxt graag, een ander houdt van avontuur. En nog een ander heeft graag iets te doen, maar het moet niet veel langer dan een halfuur duren.”

Het gezin vliegt deze zomer oostwaarts, maar de uitzending is pas voorzien voor het voorjaar van 2024. Daarmee zijn ze toe aan de derde van vijf geplande familiereizen, al staat het lang niet vast dat die allemaal onder het oog van een tv-ploeg zullen verlopen. “Voor Sam en mij is dat evident, het is een deel van de job. Maar Kenji en Shania mogen telkens een half jaar op voorhand beslissen of ze er camera’s bij willen of niet. We willen hen dat niet opsolferen.”

LEES OOK. Een avond in het spoor van Sam Gooris: “Voor één soort publiek treed ik niet meer op”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER