“Er zullen nog zaken naar boven komen”: politiek journalist Lorenzo Terrière analyseert pensioengate

Het blaadje papier met de namen van de 15 politici die mee hebben beslist over de 20 procent extra pensioen is een nieuwe aflevering in de pensioensaga. De Belgische politiek staat er nu al maanden in rep en roer over, maar een oplossing is nog niet in zicht. Onze politiek journalist Lorenzo Terrière geeft duiding bij HLN LIVE: “Ik vrees dat dit nog een juridische veldslag zal worden.”

91 reacties

  • Gerda Leclercq

    12 maanden geleden
    proficiat voor deze reporter, maar ik vrees dat zijn baas zijn team zal moeten aanvullen, omdat hij het niet alleen, gedaan zal krijgen. Gelukkig en hopelijk kunnen wij in 2024 eindelijk afrekenen met dit profitariaat van partijen. Nog 13 maanden te gaan!
  • Jan Baroen

    1 jaar geleden
    Bart Tommelein zou bij de vorige verkiezingen zich enkel nog toeleggen op het burgemeesterschap, maar hij is nog steeds burgemeester én parlementair. Nu belooft hij weer hetzelfde. Hij heeft nu 2 fulltime jobs, twee weddes en er zijn voor hem ook maar 24 uur in een dag. Het is ontegensprekelijk profiteren van het systeem.
  • Guy Peetroons

    1 jaar geleden
    Ik heb er niet veel vertrouwen in dat het allemaal echt gaat gebeuren tussen haakjes ik heb 50 jaar gewerkt en krijg maar +`- 1660€ dat de betrokken parlementsleden ook eens 50j dienst voorleggen
  • Jens Van Campenhout

    1 jaar geleden
    Wat vertelt dit? Dat den eerste tot de laatste daar zit om zijn zakken te vullen. Dat die mannen hunne kost mogen verdienen, als ze in verhouding renderen. Laat daar nu net het schoentje knellen... ze duwen het land de dieperik in en plukken het kaal. De Croo betaalt die 200keur terug omdat dieje zo rijk als de zee diep is, is.
  • Dany Voorspoels

    1 jaar geleden
    Dubbel loon en dubbel pensioen, graaipolitiek een schande en dan de gewone burger maar uitmelken, wie gelooft deze personen nog. Dat alle mensen bij de volgende verkiezingen maar eens goed nadenken hoor.