Heidi Beutels en Jos Dessers verkochten de pleisters aan Jos Lantmeeters.© Serge Minten

Ook gouverneur koopt nieuwe pleisters van Rode Kruis

Hasselt -

Traditioneel geeft ook de provinciegouverneur de actie van het Rode Kruis Vlaanderen een zetje. Dit keer verkopen de RK-vrijwilligers geen stickers meer maar wel pleisters. Heidi Beutels, provincieverantwoordelijke Bloed en Plasma en Jos Dessers, provinciale PR en Werver, verkochten de pleisters aan Jos Lantmeeters.

“Na 40 jaar zijn de iconische stickers vervangen door nuttige, grote pleisters die men volgens het gewenste formaat kan knippen. De klassieke tekenfiguren zijn evenwel gebleven en staan nu op de verpakking afgedrukt. Zoals ook 40 jaar geleden al het geval was zijn het opnieuw De Smurfen die de show stelen”, zegt Jos Dessers.  

In 2019 werd in Limburg een record van 56.000 verkochte stickers genoteerd. Wegens de beperkte verkoopsmogelijkheden omwille van COVID-19 konden tijdens 2020 en 2021 geen volwaardige verkoopsacties georganiseerd worden waardoor de verkoopscijfers dan ook ver beneden de verwachtingen bleven. Na deze twee coronajaren kochten de Limburgers in 2022 dan weer 45.000 stickers, goed voor 225.000 euro. “De pleister kost nu 10 euro wat een verdubbeling is, maar het is wel voor het eerst sinds 30 jaar dat een prijsstijging is doorgevoerd.”

De 14-daagse verkoopsactie loopt van 20 april tot en met 4 mei en blijft voor de lokale Rode Kruisafdelingen de belangrijkste fondsenwerving waarmee noodzakelijk materiaal kan worden aangekocht zoals ambulances, interventiekledij, materiaal voor eerstehulpopleidingen en uitrusting van eerstehulpposten. De inkomsten kunnen de verkopende vrijwilligers in hun afdeling gebruiken.

(dj)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer