© BELGA

Bekende Nederlandse advocaat Inez Weski opgepakt voor ongeoorloofde hulp aan topcrimineel Ridouan Taghi

Inez Weski, de bekende Nederlandse strafpleitster, is vrijdag gearresteerd. De aanhouding gaat uit van de Nederlandse politie en het openbaar ministerie, zo meldt De Telegraaf. Weski is de advocaat van de beruchte Nederlandse crimineel Ridouan Taghi en de aanhouding zou verband houden met die cliënt.

John van den Heuvel
Bron: De Telegraaf

De arrestatie vond plaats na een onderzoek naar de rol van Weski bij het doorspelen van informatie door Taghi vanuit de gevangenis naar de buitenwereld. Weski werd na haar arrestatie opgesloten en wordt verhoord. Het onderzoek naar Weski loopt al geruime tijd en is gestart nadat uit ontcijferde berichten van pgp-telefoons bleek dat zij mogelijk informatie van haar cliënt doorspeelde. Ridouan Taghi is de drugsbaron die in onder meer in verband wordt gebracht met de moord op journalist Peter R. de Vries

Ridouan Taghi

Die vermoedens werden ook al eerder uitgesproken door André Seebregts. Hij is de advocaat van Youssef Taghi, voormalig advocaat en de neef van Ridouan Taghi. Ook Youssef speelde informatie door van Taghi vanuit de beveiligde inrichting. Youssefs raadsman André Seebregts suggereerde tijdens de rechtszaak, waarin hij terechtstond voor het doorspelen van informatie, onverholen dat zijn cliënt niet de enige was die als doorgeefluik fungeerde. Hij doelde daarmee op Taghi’s advocaat Weski.

Dat gebeurde in september vorig jaar, waarna Tweede Kamerlid Ellian (VVD) van de minister opheldering eiste over de verdenking dat Weski onder druk van Ridouan Taghi berichten uit de EBI smokkelde.

Na pleidooi

Het OM denkt meer dan genoeg bewijs te hebben, maar heeft met de arrestatie van Weski gewacht tot haar pleidooien in een andere zaak voorbij waren. Dat was deze week het geval.

Eerder al kwamen bij De Telegraaf tips binnen dat ook kantoorgenoten van Weski soms ongeoorloofd berichten doorspeelden. Dat zou gebeuren via de advocatenlijn, die niet mag worden afgeluisterd. Zo zou een jonge kantoorgenoot haar telefoon op speaker zetten als Taghi vanuit de gevangenis belde, waardoor familieleden konden deelnemen aan het gesprek.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER