Goed voor het milieu: deze 'waterfles' kan je gewoon opeten

Plastic flessen zijn niet goed voor het milieu, ook al recycleren we ze. In de strijd tegen zwerfaval is het nog beter om helemaal geen fles te gebruiken. Een Brits bedrijf heeft daarom de oplossing bedacht: waterballen die je in één keer in je mond stopt.

guvs

Plastic flessen breken nauwelijks af en blijven dus in het milieu, en dat is een groot probleem. Zo drijft in de oceanen een grote hoeveelheid plastic, ook al proberen we nog zo veel mogelijk te recycleren. Het Britse Skipping Rocks Lab heeft nu een oplossing bedacht: Ooho, een waterbal. Die bestaat uit biologisch afbreekbaar zeewier, dat het water bij mekaar houdt. De bal water kan je gewoon in je mond stoppen.

Volgens Skipping Rocks Lab is de verpakking goedkoper dan plastic. Ooho kun je ook een kleurtje meegeven of een smaakje. Daardoor hoef je er niet alleen water in te verpakken, maar ook frisdrank en andere dranken, zelfs alcohol. De productie van Ooho kost volgens Skipping Rocks Lab vijf keer minder CO2 en negen keer zo weinig energie als de traditionele petfles.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer