© Shutterstock

Negen tieners gewond tijdens schietpartij na diploma-uitreiking in de VS

Negen tieners zijn zondag gewond geraakt op een afstudeerfeest in Texas. De schietpartij vond plaats in een huis in de stad Jasper op ongeveer 100 kilometer van Houston, aldus de Amerikaanse politie. Niemand zou in levensgevaar verkeren, aldus de sheriff.

lto
Bron: Belga, 12News

Alle slachtoffers waren tussen de 15 en 19 jaar oud. Op de afterparty na het “prom” waren kort na middernacht zo’n 250 tieners aanwezig, toen de politie gebeld werd wegens een schietpartij. Er zijn nog geen verdachten aangehouden, het onderzoek loopt en er zijn al verschillende mensen ondervraagd.

De politie denkt dat er mogelijk een link is met een tweede schietpartij, een drietal kilometer verderop in Jasper. Een witte wagen die op het feest was gezien, was daar namelijk bij betrokken. Agenten hielden de auto tegen.

LEES OOK. Derde ongelukkig schietincident in week tijd in VS: cheerleaders in Texas neergeschoten nadat een van hen in verkeerde auto stapte

De politie zoekt nog naar meerdere verdachten. De komende week zullen uit voorzorg extra agenten in de buurt en bij de lokale scholen ingezet worden.

Deze schietpartij komt vlak na een fatale schietpartij op een verjaardagsfeestje in Alabama een week geleden, waarbij vier jonge mensen omkwamen en 32 gewond raakten. Vijf mensen zijn gearresteerd in verband met die schietpartij.

Wapengeweld is een plaag in de VS, waar de wapenwetgeving zeer tolerant is. Dodelijke schietpartijen, vooral in scholen, komen regelmatig voor.

LEES OOK. Feestje voor 16de verjaardag eindigt in bloedbad: broer van jarige en zeker 3 anderen doodgeschoten, tientallen gewonden bij schietpartij in Alabama

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER