Kim's kapoentjes

Kinderdagverblijf in Izegem uit voorzorg geschorst na overlijden van kind: "Geen elementen die wijzen op kwaad opzet"

Het agentschap Opgroeien heeft de gezinsopvang Kim's kapoentjes in Izegem met dringende noodzaak geschorst na het overlijden van een kind. Het gaat om een voorlopige schorsing die al zeker tot 31 juli loopt. De oorzaak van het overlijden is niet bekend. "Momenteel zijn er geen elementen die wijzen op enige vorm van kwaad opzet", klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.

Het kinderdagverblijf Kim's kapoentjes uit Izegem is vorige week woensdag geschorst nadat een kind er naar het ziekenhuis was gebracht en daar is overleden. Dat laat het Agentschap Opgroeien weten.

Uit zorg en respect voor de ouders van dit kind, de familie en alle betrokkenen, geeft het agentschap geen verdere informatie. "We vragen om de sereniteit en de privacy van dit gezin, de opvang en alle betrokkenen te respecteren", klinkt het. 

Hoe het kindje is overleden, is nog niet duidelijk. Het parket van West-Vlaanderen bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek werd gevorderd naar aanleiding van het overlijden, en dat er op heden geen elementen zijn die wijzen op enige vorm van kwaad opzet.

Meest gelezen