© Pieter Van Hecke

Vier Nederlandse kinderen lichtgewond bij ongeval met twee bussen en vrachtwagen in Beverentunnel

In de Beverentunnel in de richting van Antwerpen zijn gisterenavond twee bussen met een honderdtal Nederlandse kinderen tussen tien en twaalf jaar gebotst. Ze waren op de terugweg van Londen naar Den Haag. De bussen reden achter elkaar in een file. Maar een vrachtwagen reed in op de laatste bus, en veroorzaakte een kop staart aanrijding. Een begeleider en vier kinderen raakten lichtgewond. Ook de vrachtwagenbestuurder raakte lichtgewond. 

De Nederlandse kinderen tussen tien en twaalf jaar hadden dubbel pech gisteravond. Ze waren al vroeger van hun trip naar Londen teruggekeerd omdat heel wat kinderen ziek waren geworden. En op die terugrit werd in de Beverentunnel de achterste van 2 bussen aangereden door een vrachtwagen. Die botste dan weer op de bus voor hem. Op de bussen zaten een honderdtal Nederlandse kinderen van de Haagsche Rugby Club. De vrachtwagenchauffeur, een begeleider en vier kinderen raakten lichtgewond. 

Hoewel de lichamelijke tol dus al bij al nog meeviel, kondigde de gemeente Beveren toch het medisch interventieplan af. Door de aanrijding was een van de bussen niet meer rijvaardig en moest er voor opvang gezorgd worden. De kinderen werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen sporthal in deelgemeente Kallo. Vervangbussen hebben de kinderen dan later op de avond naar huis gebracht.

De kinderen werden tijdelijk opgevangen in de sporthal van Kallo
© Pieter Van Hecke

Meest gelezen