Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Beer valt wandelaar aan in Slovenië, debat over berenpopulatie staat op scherp in Alpen

Een man is woensdag aangevallen door een beer toen hij zijn hond uitliet in een bos in Slovenië. Het incident gebeurde ‘s ochtends in een dorp op 20 kilometer van de hoofdstad Ljubljana. De man ontsnapte met lichte verwondingen, de beer trok zich na de aanval terug in het bos, meldden Sloveense media. Vorige week waren er ook al twee incidenten waarbij een auto tegen een beer botste.

6 reacties

  • Ugo De Maeyer

    1 jaar geleden
    Eens te meer de onbegrijpelijke houding van het ''mensdier''. Beren waren er lang voor de mens alles begon in te palmen. Toen waren we nog deel van de natuur, hadden er respect voor, waanden ons niet de verhevene soort. We deden we wat nodig was om gevaar uit de weg te blijven of ons te beschermen. Blijf uit de natuur waar beren leven en respecteer die dieren. Of vinden we het normaal dat we overal ter wereld maar elk dier moeten afknallen opdat wij het mensdier overal moet kunnen TSJOGGEN !
  • eli bosch

    1 jaar geleden
    Zet er een hek rond.
  • Dirk Bytebier

    1 jaar geleden
    Begrijpelijk dat sommige mensen de dieren en de natuur aanmoedigen en beschermen maar het mag niet zo zijn dat we straks tijdens een wandeling zoals hier worden aangevallen door dieren er zijn beperkingen we leven hier niet in het wilde Afrika
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Beer woont daar sedert eeuwen mens heeft daar niets te zoeken maar ja die wandelaars zijn veronderstel geld in het laatje te brengen en daar zit het poen rapen.
  • Marco brilmans

    1 jaar geleden
    Waarom discussie? Mens komt op territorium van beer en heeft pech.. Als een beer op mensengebied komt en pech heeft, wordt die ook afgeschoten. Dat de populatie wordt gecontroleerd, akkoord. Maar dat dit voorvalt, kan die beer toch niets aan doen? Triestig gesteld met de mensheid hoor.