Tovenaar wint "The Masked Singer"

De winnaar van het derde seizoen van "The Masked Singer" is Aaron Blommaert, als personage Tovenaar. Blommaert treedt zo in de voetsporen van twee professionele zangeressen die de vorige reeksen hebben gewonnen: Sandra Kim (Koningin) en Camille Dhont (Miss Poes). De andere twee personages die zijn ontmaskerd in de finale zijn Coely als Raaf en Miguel Wiels als Champignon.

Tovenaar

In het pak van Tovenaar blijkt acteur/presentator/zanger Aaron Blommaert (20) te zitten, iets waarvan speurder Karen Damen al enkele weken overtuigd was. Blommaert en Damen kennen elkaar van op de set van “Familie”.

Aaron Blommaert heeft onder meer “The Voice van Vlaanderen” en “Tien om te zien” gepresenteerd bij VTM, heeft als leadzanger gezongen in de boysband BOBBY en was te zien in de muzikale Ketnetreeks “#LikeMe”. Zijn podiumervaring heeft hem tot in de finale van “The Masked Singer” gebracht. Blommaert nam een risico door met “Noodgeval” van Goldband een Nederlandstalig nummer te coveren, maar hij imiteerde feilloos het accent van de Nederlandse groep, om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Niet toevallig lanceerde Blommaert vorige week zijn muzikale plannen. Hij heeft solo een platencontract getekend bij Universal. Voor de zomer komt zijn eerste single uit. Dat betekent het definitieve einde voor de boysband BOBBY. Blommaert is niet de enige kandidaat die in de nasleep van “The Masked Singer” een muzikale carrière probeert uit te bouwen. Ook dj Anouk Matton, die deelnam als “Vlinder”, heeft intussen een eerste solosingle uit.

Aaron Blommaert (Tovenaar)

Champignon

Over de identiteit van Champignon was er bij de speurders het meeste twijfel. In het pak van het vrolijkste en meest springerige figuurtje zit Miguel Wiels (50), pianist, componist en producent. Hij is de verrassing van de finale avond.

Wiels is getrouwd met zangeres, actrice en musicalactrice Free Souffriau - ook bekend als Mega Mindy - met wie hij een zoon en een dochter heeft. Hij begeleidt haar ook op de piano tijdens haar soloconcerten.

Geheimhouden dat hij Champignon was, was volgens Wiels niet moeilijk: alleen zijn vrouw en zijn vriend Niels Destadsbader waren op de hoogte. Hij omschrijft zijn deelname als "een uit de hand gelopen mop". "Ik heb het gedaan om het gezicht van mijn kinderen te zien als mijn masker afgaat. Maar ik heb me veel meer geamuseerd dan ik in mijn stoutste dromen had verwacht." 

Champignon
Miguel Wiels

Raaf

Raaf blijkt rapster Coely (29) te zijn. Haar naam is enkele keren gevallen, zowel in de televisiestudio als bij de thuisspeurders. In de filmpjes met tips over de identiteit van de kandidaten zaten enkele verwijzingen naar Dendermonde, waar Coely woont.

Het speurdersteam vermoedde al enkele weken dat er in het zwart-gele vogelpak een professionele zangeres zat, met veel soul in haar stem. Coely heeft nog maar sinds enkele weken haar tweede soloalbum “Alive” uit en werd recent aangekondigd als nieuwe coach in het VTM-programma “The Voice Kids”. 

Na enkele jaren pauze is Coely terug van weggeweest op het podium: ook die "comeback" zat als tip in één van de filmpjes. Ze speelt deze zomer op verschillende festivals. Via “The Masked Singer” heeft ze haar zangtalent kunnen tonen aan een breed publiek, dat haar misschien nog niet zo goed kent. Coely heeft in haar nummerkeuze ook getoond dat ze naast rappen een stevig stukje kan zingen.

Presentator Jens Dendoncker, ex-winnares Sandra Kim (Koningin) en Coely (Raaf)
Coely
Annika Wallis

Meest gelezen