© Twitter

Jongen (13) redt 66 schoolkinderen als buschauffeur flauwvalt

66 schoolkinderen uit Michigan hebben woensdag de schrik van hun leven gehad. De kinderen zaten samen op de schoolbus terug naar huis toen de chauffeur plots het bewustzijn verloor. Wonder boven wonder kon één 13-jarige jongen de kalmte bewaren en het voertuig veilig tot stilstand brengen.

Gilles Liesenborghs
Bron: BBC

Op een video die circuleert op sociale media is te zien hoe de buschauffeur nog door de radio communiceert vooraleer ze het bewustzijn verliest. Ze zegt dat ze zich niet goed te voelen en van plan is de bus te stoppen, maar nog voor ze daar in slaagt, valt de chauffeur flauw achter haar stuur.

De 13-jarige Dillon Reeves merkt op dat er iets mis is en schiet naar voren vanop zijn stoel op de vijfde rij van de bus. Zonder aarzeling neemt hij het stuur over en duwt met zijn voet op de rem. In de achtergrond valt te horen hoe de andere kinderen in paniek zijn. In geen tijd slaagt de jongen erin de bus veilig aan de kant te zetten.

Ook nadat het vehikel veilig stilstaat, bewaart Reeves zijn kalmte. Meteen roept hij zijn schoolgenoten op om de hulpdiensten te bellen. “Someone call 911 now!”, roept hij doorheen de bus.

De koelbloedige jongen wordt sinds de verspreiding van het filmpje als een held onthaald in zijn dorp. “We zijn erg trots op jouw heldhaftige daden”, schreef raadslid Jonathan Lafferty op Facebook. Ook zijn fiere stiefmoeder sprak haar trots uit op Facebook: “Hij is thuis en iedereen is ongedeerd dankzij Dillon. Voor hem is het evenwel een dag zoals een andere. Hij heeft geen idee hoeveel mensen er trots op hem zijn vandaag.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER