De gevangenis in Sint-Gillis.
Volledig scherm
De gevangenis in Sint-Gillis. © BELGA

Gevangenis in Sint-Gillis vergist zich van naam en laat verkrachter Mohamed B.B. (65) vrij

Vorige vrijdag is de veroordeelde verkrachter Mohamed B.B. (65) per ongeluk vrijgelaten uit de gevangens van Sint-Gillis. Dat meldt het ‘Nieuwsblad’. De politie heeft de man meteen op de ‘Most Wanted-lijst’ gezet en stuurde een opsporingsbericht uit.

  1. Ongeval met politiebus op De Troozplein: “Te vroeg om conclusies te trekken”

    Ongeval met politiebus op De Troozplein: “Te vroeg om conclusies te trekken”

    Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar het verkeersongeval dat zaterdagmiddag plaatsvond op het Jules De Troozplein en waarbij zestien gewonden vielen. Zondag meldde de krant Le Soir dat de bestuurder van de minibus van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene waarschijnlijk een foutief manoeuvre uitvoerde. “Op dit moment is het niet duidelijk wat er gebeurd is”, klinkt het bij het parket. “Zolang de analyse en overige opsporingsdaden nog niet zijn afgerond, kunnen er nog geen conclusies worden genomen.”
    Stad Brussel
  2. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem