© Action Images via Reuters

Deniz Undav (ex-Union) scoort zijn eerste twee Premier League-doelpunten in grootste competitiezege ooit van Brighton

Hij had er veertien wedstrijden op moeten wachten, maar Deniz Undav heeft zijn eerste doelpunten in de Premier League dan toch eindelijk beet. De ex-Union-speler, die bij Brighton in de basis mocht starten, scoorde twee keer tegen Wolverhampton, dat helemaal met de billen bloot ging. Eindstand: 6-0.

Maarten Vanhoof

Al na zes minuten was het een eerste keer prijs voor Undav. Na een mooie assist van Danny Welbeck had de Duitser het leer maar binnen te tikken.

Na twee goals van Pascal Groß en eentje van Welbeck kon Brighton met een 4-0-voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft waren The Seagulls echter niet van plan om de voet van het gaspedaal te halen. Welbeck zorgde dat er in minuut 48 al een forfaitscore op het bord stond.

Na het uur legde Deniz Undav met zijn tweede van de namiddag de 6-0-eindstand uiteindelijk vast. De gewezen spits van Union lobde de bal perfect over Wolves-doelman José Sa.

Het is voor Brighton de grootste zege ooit in de Premier League. Door de overwinning klimt het naar een voorlopige achtste plaats in het klassement. Ze staan plots op twee punten van een plaats die recht geeft op Europees voetbal.