© Marc Herremans - Mediahuis

Soedanese Rapid Support Forces kondigen nieuwe verlenging van staakt-het-vuren aan

De Soedanese paramilitaire RSF (Rapid Support Forces) hebben zondag aangekondigd het staakt-het-vuren nog eens met 72 uur te zullen verlengen.

Bron: BELGA

Een woordvoerder verklaarde dat de verlenging er komt op lokale en internationale vraag en moet dienen voor “het openen van humanitaire corridors, het faciliteren van het verkeer van burgers en inwoners, en hen in staat moet stellen hun noden te vervullen en veilige gebieden te bereiken”.

De RSF verklaarde voorts nog hun “strikte toewijding” aan het staakt-het-vuren en maakte van de gelegenheid gebruik om het Soedanese leger te beschuldigen van “continue schendingen”.

In Soedan heerst grote chaos sinds op 15 april een bloedige machtsstrijd uitbrak tussen legerleider Abdel Fattah al-Burhane en generaal Mohamed Hamdane Daglo, de aanvoerder van de invloedrijke paramilitaire groep Rapid Support Forces (RSF). Door het geweld zijn minstens 528 doden gevallen en raakten zeker 4.599 mensen gewond. Tienduizenden Soedanezen zijn gevlucht naar buurlanden als Egypte, Ethiopië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer