Lionel Messi twee weken geschorst nadat hij training overslaat voor tripje naar Saudi-Arabië, PSG-fans jouwen hem uit

Het seizoen van Paris Saint-Germain is een grote teleurstelling aan het worden. Afgelopen weekend werd er nog met 1-3 verloren van Lorient, de nummer tien in de stand. De spelers werden daags nadien op training verwacht, maar Lionel Messi (35) stuurde zijn kat. En volgens L’Equipe had hij daar geen toestemming voor en is hij nu ook twee weken geschorst. De Argentijn zal niet kunnen spelen of trainen en zal gedurende deze twee weken niet betaald worden.

Jonas Withouck, vva
Bron: L'Equipe

Voor de wedstrijd tegen Lorient was er een afspraak tussen staf en spelers: bij een zege kregen ze twee dagen (maandag en dinsdag) vrij, bij puntenverlies werden ze daags nadien gewoon om 11 uur in de voormiddag op training verwacht en kregen ze dinsdag vrijaf. Op die manier wilden ze bij PSG vermijden dat hun sterren de tijd hadden om korte tripjes naar het buitenland te maken. Dat hadden sommigen vorige week wel gedaan en dat werd niet erg gesmaakt door de staf.

Lionel Messi was maandag niet aanwezig op die training, volgens L’Equipe zonder toestemming. De Argentijn had verplichtingen in Saudi-Arabië. Hij moest voor twee dagen naar het Midden-Oosten voor zijn ambassadeurschap van Visit Saudi. Die trip had hij eerder al twee keer moeten uitstellen, ook vanwege slechte resultaten met PSG. Onder meer na de uitschakeling in de 1/8ste finale van de Champions League tegen Bayern München.

De voorpagina van L’Equipe dinsdag. ‘L’imbroglio’ betekent letterlijk vertaald ‘het bedrog’ in het Italiaans.© L’Equipe

Discussie onder ploegmaats

De trip naar Saudi-Arabië was deze keer volgens Messi echt niet meer uit te stellen. L’Equipe schrijft dat hij noch van coach Christophe Galtier, noch van technisch directeur Luis Ocampos toestemming kreeg om de training over te slaan. “Dat werd door PSG zelf noch bevestigd noch ontkend”, aldus L’Equipe. “Zijn afwezigheid in het Camp des Loges op maandagochtend was het onderwerp van veel discussie, waarbij sommige spelers hun verbazing uitspraken over het tripje.”

PSG straft de wereldkampioen nu door hem veertien dagen te schorsen. De Argentijn zal niet kunnen spelen of trainen, en zal gedurende deze twee weken niet betaald worden. De toekomst van Messi in Parijs is hoogst onzeker. Zijn contract loopt er op 30 juni af en een verlenging lijkt er nog niet meteen aan te komen. Na het WK leek er een mondeling akkoord, maar om verschillende redenen heeft de Argentijnse wereldkampioen nog niet bijgetekend. Eerder waren er al geruchten over een terugkeer naar Barcelona, een avontuur in de Amerikaanse MLS en een monsteraanbod uit het Midden-Oosten.

PSG staat met nog vijf speeldagen te gaan aan de leiding in de Ligue 1 met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Marseille. De landstitel is nog niet binnen, maar lijkt dus wel in orde te komen. In de Champions League, jaarlijks de grote uitdaging, werden ze in de 1/8ste finale uitgeschakeld door Bayern München. En in de Franse beker werden ze ook al in de 1/8ste finale uitgeschakeld door Marseille. Een triestig seizoen dus voor zo’n sterrenelftal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdag kwamen de fans van PSG op straat. Ze jouwden Messi uit en eisten het ontslag van het bestuur van de Franse kampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer