23-jarige fietsster in levensgevaar na ongeval met vrachtwagen in Antwerpen

Bij een ernstig ongeval op de Plantin en Moretuslei in Antwerpen is dinsdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Wommelgem levensgevaarlijk gewond geraakt. Het slachtoffer werd op de fiets aangereden door een vrachtwagen die een straat insloeg. In de loop van dinsdag werd door de politie haar overlijden gemeld maar dat bleek op een vergissing te berusten.

jtp

Het ongeval gebeurde rond 16.30u. “Een 23-jarige vrouw fietste op de Plantin en Moretuslei in de richting van de Singel”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Ter hoogte van de Raafstraat werd ze aangereden door een vrachtwagen die rechtsaf de straat wilde inslaan.” In de loop van dinsdag werd door de politie haar overlijden gemeld maar dat bleek op een vergissing te berusten.

De vrouw uit Wommelgem belandde onder de vrachtwagen en raakte zwaargewond. “Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt Bruyns. Mogelijk gaat het om een dodehoekongeval, maar de precieze omstandigheden worden verder onderzocht. “Verschillende getuigen zagen het ongeval gebeuren. Zij krijgen bijstand van de dienst slachtofferzorg”, aldus Bruyns nog.

Het ongeval veroorzaakte ernstige hinder in de ruime omgeving voor wie de stad wou verlaten. Omstreeks 17.45u werden de twee rijstroken op de Plantin en Moretuslei wel opnieuw vrijgemaakt en kon het verkeer er weer door. De Raafstraat bleef afgesloten, fietsers en voetgangers moesten stadsuitwaarts oversteken.

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer