Agenten bewaken de gevangenis van San Jacinto County, waar de verdachte de nacht doorbracht
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved.

Verdachte van schietpartij in Texas waarbij vijf mensen omkwamen, is opgepakt na dagenlange klopjacht

De man die ervan verdacht wordt afgelopen vrijdag vijf mensen te hebben neergeschoten in de Amerikaanse staat Texas is opgepakt. De politie en de FBI zochten dagenlang naar de verdachte die gisteren gevonden werd op zo'n 30 kilometer van de plaats waar de schietpartij plaatsvond. De man zou vrijdag het vuur geopend hebben op zijn buren en enkele vrienden toen ze klaagden over geluidsoverlast. Vijf mensen kwamen om het leven, onder wie Ă©Ă©n kind.

Dagenlang hield de politie en de FBI een klopjacht op de vermoedelijke dader van een schietpartij in de buurt van Houston in de Amerikaanse staat Texas. Gisterenavond (lokale tijd) werd hij - na een gouden tip - gearresteerd op zo'n 30 kilometer van zijn woonplaats San Jacinto County, waar de dodelijke schietpartij plaatsvond.

Het gaat om een 38-jarige Mexicaan die illegaal in de Verenigde Staten zou verblijven. Volgens de sheriff van San Jacinto County waren er geen incidenten tijdens de arrestatie. De man zou zich verscholen hebben in een kast onder een stapel wasgoed.

BEKIJK - "Het was verschrikkelijk,, afschuwelijk": Wilson Garcia verloor zijn vrouw en zoon van 9 in de schietpartij:

Videospeler inladen...

De 38-jarige man wordt ervan verdacht afgelopen vrijdag vijf mensen te hebben neergeschoten. De man zou kort voor de schietpartij in zijn tuin aan het oefenen zijn geweest met een semi-automatisch geweer. Nadat zijn buren hem gevraagd hadden om op een grotere afstand van hun huis te gaan schieten, zou de man het vuur op hen geopend hebben.

In het huis van de buren waren toen 15 mensen aanwezig, het gezin zelf en een aantal vrienden. Vier mensen overleden ter plaatse, een kind van negen jaar oud overleed later in het ziekenhuis. Alle slachtoffers kwamen uit Honduras.

Gouden tip

Sinds vrijdagavond zochten de politie en meer dan 250 FBI-agenten naar de verdachte, maar afgelopen maandag verklaarden de autoriteiten nog dat ze geen enkele aanwijzing hadden over waar hij zou kunnen zijn. 

De gouverneur van Texas, Greg Abbott, beloofde een geldbeloning van 50.000 dollar aan de persoon die een doorslaggevende tip had over zijn verblijfplaats. In totaal zouden de autoriteiten meer dan 200 tips gekregen hebben, maar gisterenavond rond 17 uur lokale tijd kwam de gouden tip binnen. 

Meest gelezen