(c) Red Stars

Brand vernielt lokaal van voetbalclub Red Stars in Zulte: "Verschillende brandhaarden gevonden, zeker brandstichting"

Vannacht is brand gesticht in een lokaal van Red Stars op domein De Raveschoot in Olsene bij Zulte. Het gaat om een lokaal dat de nieuwe club had gerenoveerd om er een cafetaria in te richten. Red Stars is een nieuwe club voor kinderen met hersenverlamming, en start in september. De brandweer heeft verschillende brandhaarden gevonden, en is zo zeker dat het om brandstichting gaat. Het parket onderzoekt de zaak.

Rond 2u30 vannacht is de brand ontstaan, die het lokaal van Red Stars vernielde op domein De Raveschoot in Olsene. Bezieler van de club Christophe Kint kreeg het nieuws vanmorgen. "Toen ik het hoorde, kon ik me wel sterk houden. Maar bij de aanblik van het totaal afgebrande lokaal, werd het moeilijker. We hadden er vorige week net de eerste 2.500 euro ingestoken, om van het houten lokaal onze cafetaria te maken. Nu zullen we tienduizenden euro's moeten bijeen krijgen om het opnieuw op te bouwen en in te richten zoals we het wilden." De club is intussen al een steunactie opgestart om geld in te zamelen voor de heropbouw. 

Verschillende brandhaarden

De brandweer heeft verschillende brandhaarden gevonden, niet met brandversnellers maar met papier. De politie bevestigt dat het om brandstichting gaat en het parket onderzoekt de zaak. "Volgens wat ik gehoord heb, zou het om een kwajongensstreek kunnen gaan", vervolgt Kint. "Het domein De Raveschoot ligt redelijk afgelegen, en er zijn al vandalenstreken geweest. Het zou wel eens weer van dat kunnen zijn."

Bezieler van Red Stars Christophe Kint voor het uitgebrande lokaal
(c) Ruben De Keyzer

Sportaccomodatie is niet beschadigd en bruikbaar

"De brand heeft alleen het houten lokaal vernield, dat vroeger van de rugby was, en nu dus de cafetaria zou worden van Red Stars", liet burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) weten. "Alleen is er wat schade gevonden aan het lokaal van KSA. Maar de sportaccommodatie, kleedkamers en douches op domein De Raveschoot zijn gevrijwaard. En ook de vernieuwingswerken aan het domein komen niet in het gedrang. Die starten eind deze maand." De gemeente wilde ook samen met de club bekijken welke oplossingen er zijn, maar de club is dus al een geldinzameling gestart voor de heropbouw.

"We hebben al heel veel gekregen van de gemeente om de locatie op te starten", zegt Kint nog, "en we zijn daar dankbaar voor. Het nieuwe gebouw zou over twee jaar moeten klaar zijn. Onze belangrijkste bekommernis is de kinderen en hun ouders de kwaliteit te  bieden die wij willen en zij verdienen." Op 23 september start de club Red Stars met haar werking.

(c) Red Stars

Meest gelezen