Jeroen Porteman (rechts) wist als één van de eersten op deze planeet zonder cameraval de beruchte zwarte panter te fotograferen. Hier enkele seconden voor zij een klein hertje zou aanvallen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Porteman (rechts) wist als één van de eersten op deze planeet zonder cameraval de beruchte zwarte panter te fotograferen. Hier enkele seconden voor zij een klein hertje zou aanvallen. © Jeroen Porteman

‘Het spook van Afrika’ heeft hij al, maar nu is Jeroen (48) op zoek naar ‘het spook van Diksmuide’: de vogel die je hoort, maar nooit ziet

Van een souvenir in de reiskoffer gesproken. Als één van de eersten op deze planeet slaagde de Ieperse opticien Jeroen Porteman (48) er in Kenia in om zonder cameraval de zwarte panter van zó dichtbij te fotograferen. Door zijn grote zeldzaamheid wordt het dier ook het ‘spook van Afrika’ genoemd. Maar stiekem droomt de amateur-wildfotograaf van een nog veel moeilijker doelwit: het ‘spook van Diksmuide’. “Een vogel die je altijd hoort, maar nooit ziet.”

8 reacties

  • Rene Spoelberghs

    12 maanden geleden
    Fantastische foto's! Echt schitterend. Ik hoop dat het de man lukt om de roerdomp te fotograferen. Leuk verhaal: een vriendin wou een nieuwe hobby en koos natuurfotografie. Op haar allereerste excursie had ze een roerdomp gefotografeerd, zonder te beseffen welk dier dit was. Je kan je de reacties van de andere natuurfotografen wel inbeelden!
  • Jan Jacobs

    12 maanden geleden
    Prachtige foto’s. Hier moet ge super veel geduld voor hebben. Superb!
  • Linda Wellekens

    1 jaar geleden
    Succes, man en proficiat voor het gepresteerde werk :-)
  • Roeland Van de Wal

    1 jaar geleden
    De ideale man om het 'spook van de eerlijkheid,belangeloosheid en ethiek',te fotograferen in de Wetstraat.Als iemand het kan is het deze man wel.
  • Inge salien

    1 jaar geleden
    mooi!!