De Zomer van Johan De Muynck
Volledig scherm
PREMIUM
De Zomer van Johan De Muynck © Gregoire De Poorter / Bart Leye

COLUMN. 45 jaar na Johan De Muynck wint Remco Evenepoel de Giro. “Remco, Remco, Remco, wat doe je nu? Je wint jandorie de Giro”

Nog drie weken blijft Johan De Muynck (74) de laatste Belgische winnaar van de Giro. Columnist Jan Segers herinnert zich 1978. “In het Engeland van de jaren zestig moest je kiezen tussen The Beatles of The Rolling Stones. In het Meetjesland van de jaren zeventig moest je kiezen tussen Roger De Vlaeminck of Johan De Muynck”

3 reacties

  • Johan Planckaert

    1 jaar geleden
    Best het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Wordt sowieso archimoeilijk. Remco is toptalent maar geen enkele komt ook maar in de buurt van merckx, vroeger niet en nu ook niet. En wat Johan de muynck betreft hij moest de giro reeds in 76 gewonnen hebben maar hij werd door devlaeminck en zn ploeg in de steek gelaten omdat de Vlaeminck uit jaloezie niet wou dat zn ploegmaat won en hij zo bewees beter te zijn in een ronde dan hem. Zegt heel veel over hem.
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    Had Eddy Merkx de giro geen 5 keer gewonnen?
  • Johan Vervaeck

    1 jaar geleden
    Groot respect voor Johan De Muynck, eenvoudig als mens, kent technisch de koers heel goed en toont nogmaals aan wat een groot renner en sportman, hij voor België was. Proficiat Johan !