© EPA-EFE

Mooi gebaar na schietpartij op Servische school: NBA-ster Luka Doncic wil begrafenissen betalen

De Sloveense basketballer met Servische roots Luka Doncic wil mee de begrafenissen betalen van de slachtoffers van de recente schietpartij op een school in Belgrado. Dat meldt ESPN. De 24-jarige point guard van Dallas Mavericks wil ook de psychologische hulp voor de kinderen die de schietpartij overleefden en het personeel van de school financieren.

Jeroen De Pauw
Bron: BELGA

“Ik bied jullie allemaal mijn steun aan tijdens deze moeilijke tijd”, aldus Doncic op zijn sociale media-kanalen. “Via mijn stichting onderzoek ik momenteel alle mogelijkheden om op korte en lange termijn steun te verlenen aan alle leerlingen, families en instellingen die getroffen zijn door de schietpartij op de Vladislav Ribnikar-basisschool.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de schietpartij van woensdag kwamen in totaal acht leerlingen (zeven meisjes en een jongen) en de conciërge van de school om het leven. De dader, een amper 13-jarige leerling van de school, werd even later gearresteerd. “Deze tragische schietpartij in Servië en het verlies van vele levens, waaronder die van onschuldige kinderen, breekt mijn hart”, zo voegde Doncic toe.

Nieuwe schietpartij

Naast Doncic sprak ook de Servische basketballer Nikola Jokic zich al uit over de tragische gebeurtenis. Jokic is afkomstig uit Sombor, op minder dan 200 km van de Servische hoofdstad. “We moeten voor iedereen zorgen,” zei de tweevoudig MVP van de Denver Nuggets. “Ik vind het echt verschrikkelijk wat de families nu doormaken. Ik kan me niet herinneren dat er ooit al iets als dit in Servië is gebeurd.”

Ondertussen vond er in het land al een nieuwe schietpartij plaats. In de stad Mladenovac, op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Belgrado, kwamen opnieuw acht mensen om het leven. De dader schoot mensen neer vanuit een rijdende auto en werd later op de avond gearresteerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer