Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Jongeren belanden op spoor tijdens vechtpartij aan station Zaventem: dode en zwaargewonde

Jongeren belanden op spoor tijdens vechtpartij aan station Zaventem: dode en zwaargewonde
Beeld Marc Baert

Aan het station van Zaventem is één dode gevallen bij een vechtpartij tussen jongeren. Ze zouden onder een trein beland zijn. Een tweede slachtoffer verkeert nog in levensgevaar.

Het zou gaan om een vechtpartij tussen twee jongerenbendes, in de stationsbuurt van Zaventem. “De vechtpartij begon op het Quitmanplein, en verlaatste zich naar de overkant van het station”, vertelt een getuige aan Het Laatste Nieuws. “Vervolgens gingen ze elkaar te lijf op het perron van het station.”

Twee jongeren zouden er op het spoor beland zijn, net op het moment dat er een Thalys voorbijreed. Eén van hen overleefde het niet, de tweede raakte zwaargewond en verkeert nog in levensgevaar. De politie en het parket Halle-Vilvoorde hebben een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van het incident, maar kunnen voorlopig geen commentaar kwijt.

Op het moment van de aanrijding zaten 200 passagiers aan boord van de Thalys, die vanuit Frankfurt kwam. Zij worden geëvacueerd.

Het station is op dit moment volledig afgesloten. Daardoor is ook het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Leuven op de vier sporen en in beide richtingen onderbroken. De treinen worden lokaal omgeleid en de treindienst wordt aangepast, maar de avondspits zal zwaar verstoord zijn, meldt Infrabel.

Twitter bericht wordt geladen...