Een bosbrand in de Canadese provincie Alberta veroorzaakt een gigantische rookwolk.© via REUTERS

Westen van Canada getroffen door overstromingen en bosbranden

Het westen van Canada wordt getroffen door overstromingen en tientallen bosbranden, waardoor duizenden mensen hun woningen hebben moeten verlaten. In de regio worden ongewoon hoge temperaturen opgemeten, op sommige plaatsen 10 graden Celsius boven de normale temperatuur voor deze tijd van het jaar.

mts
Bron: BELGA

In het westen en centrum van Canada, waar zich een groot deel van de landbouwgronden bevinden, is het momenteel ook abnormaal droog, zo meldt de Canadese regering.

In de provincie Alberta, momenteel het zwaarst getroffen door de bosbranden, is sprake van 70 actieve branden, waarvan verschillende niet meer onder controle zijn. Zowat 13.000 burgers moeten er volgens de autoriteiten geëvacueerd worden.

In de provincie Brits-Columbia zijn er naast bosbranden ook rivieren buiten hun oevers getreden door het snelle smelten van sneeuw. Volgens de autoriteiten zal de zware regenval die voorspeld wordt tijdens het weekend de situatie nog verergeren. De autoriteiten waarschuwen er voor “extreme” overstromingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer