Themabeeld© Stijn Van de Sande

14-jarige jongen die rondrijdt in gestolen auto opgepakt na achtervolging

Mechelen -

De politie van de zone Rivierenland plukte donderdag een wel erg jonge bestuurder uit het verkeer. Een amper 14-jarige jongen uit het Brusselse reed rond in een gestolen auto. Na een korte achtervolging die begon in Mechelen kon de politie de jonge chauffeur intercepteren in Zemst. Er zaten nog twee tieners in het voertuig.

Stijn Van de Sande

De auto verscheen donderdag omstreeks 18u op de radar van de politie. “Toen het voertuig via de Nekkerspoelstraat in Mechelen onze politiezone binnenreed, gaf het ANPR-cameranetwerk een hit”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Rivierenland. “De auto werd een dag eerder namelijk gestolen in Vorst. Daarop gingen onze collega’s op zoek naar het voertuig.”

Een patrouilleploeg kon de wagen niet veel later aantreffen op het kruispunt van de Tangent met de Jubellaan, in de richting van Zemst. “Onze collega’s maanden de bestuurder aan om halt te houden, maar die negeerde de richtlijnen en ging ervandoor”, aldus Van de Sande. “Daarop werd de achtervolging ingezet. Een bijkomende ploeg van het Intelligence Led Response-team (ILR) kon het voertuig uiteindelijk intercepteren op de Brusselsesteenweg in Zemst.”

14 jaar

Al snel bleken de inzittenden van de wagen wel erg jong. De bestuurder was amper 14 jaar. Er zaten ook nog twee passagiers van 15 en 16 jaar in de auto. “De drie inzittenden zijn afkomstig uit het Brusselse”, aldus de politie. “Ze werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De wagen werd in beslag genomen zodat hij kan teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen