Dirk Verleyen

"Eerste hypnosebeurs van Benelux" strijkt neer in Gent: "Je kakelt enkel als een kip als je dat zelf wil"

In Hotel Van der Valk in Gent vindt een grote hypnosebeurs plaats, volgens de organisatoren de eerste van de Benelux. Bezoekers krijgen de hele dag de kans om een hypnosesessie mee te volgen. Met de beurs willen initiatiefnemers "foute denkbeelden" over hypnose wegnemen. "De bedoeling is om zo drempels weg te nemen", klinkt het bij de organisatie.

Met de organisatie van een grote hypnosebeurs willen de initiatiefnemers meer positief bewustzijn creëren rond hypnose. "We merken dat er nog een groot taboe op rust", zegt organisator Nele Descheemaecker. "We doen trainingen en houden een debat over het statuut van hypnose. Zo verbinden we en kunnen we leren van elkaar."

De initiatiefnemers vinden dat er heel wat misvattingen bestaan over hypnose. "Mensen vrezen dat we dingen met hen zullen doen die ze niet willen", klinkt het bij de organisator. "Maar tijdens een therapiesessie blijf je de controle behouden en kom je in een diepe staat van ontspanning. Je kakelt dus enkel als een kip als je dat zelf wil."

"Voor alle leeftijden"

Iedereen wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de beurs. "We willen dat het een familiedag is waarbij ook kinderen welkom zijn", gaat Descheemaecker verder. "Dat zeg ik omdat ik ervan overtuigd ben dat hoe vroeger je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling, hoe krachtiger je in het leven staat."

"Er staan heel wat prachtige lezingen en standen over verschillende thema's op het programma", legt ze uit. "Traumaverwerking, stoppen met roken, massahypnose, een virtuele maagband voor wie wil afvallen, meer zelfvertrouwen krijgen en een mindsetcoaching voor ondernemers."

Meest gelezen