Chauffeur rijdt voetgangers van het trottoir in Texas: 7 doden en 6 gewonden

In de Texaanse grensstad Brownsville, aan de grens met Mexico, heeft een chauffeur met zijn terreinwagen verschillende mensen van het trottoir gereden. Zeven mensen zijn om het leven gekomen en zes anderen zijn gewond geraakt. De politie heeft de vermoedelijke chauffeur opgepakt. De meeste slachtoffers zijn migranten uit Venezuela. Ze stonden aan een halte op de bus te wachten.

De bushalte is voor de deur van een centrum waar vluchtelingen worden opgevangen. Het incident is gefilmd door een bewakingscamera van het vluchtelingencentrum.

De vermoedelijke bestuurder raakte ook gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zal in elk geval worden vervolgd wegens gevaarlijk rijgedrag.

De politie heeft een onderzoek ingesteld. Daaruit zal moeten blijken of het om een ongeluk gaat, of over een moedwillige aanrijding. Ooggetuigen geven aan dat de bestuurder de controle over het stuur is kwijtgeraakt.

Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de bestuurder aan hoge snelheid komt aangereden, met zijn terreinwagen over de kop gaat en verschillende mensen aanrijdt.

BEKIJK - De politie van Brownsville sluit niet uit dat het om een intentionele aanrijding gaat:

Videospeler inladen...

Meest gelezen