ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

WEERBERICHT. KMI waarschuwt met ‘code geel’ voor mist: “Hou voldoende afstand”

Vandaag is het eerst grijs en nevelig met soms wat gemiezer. Tijdens de nacht is er in veel regio’s nevel en mist gevormd. Op sommige plaatsen is daardoor het zicht beperkt tot minder dan 500 meter. In bijna heel het land geldt tot 11 uur een waarschuwing met ‘code geel’ voor nevel en mist. “Hou voldoende afstand met de wagen en pas uw snelheid aan”, klinkt het.

  1. REPORTAGE. Op de fiets met weerman Frank Duboccage: “Sinds chauffeur me op haar na miste, durf ik amper het verkeer in”

    REPORTAGE. Op de fiets met weerman Frank Duboccage: “Sinds chauffeur me op haar na miste, durf ik amper het verkeer in”

    VeloVeilig Vlaanderen zet zich in het zadel voor zijn tweede editie. Opnieuw kunnen fietsers in heel Vlaanderen onveilige - en dit jaar ook veilige - punten in kaart brengen in het grootste fietsonderzoek ooit. Weerman Frank Duboccage (49) is één van onze zes ambassadeurs. Een gedreven wielertoerist, ooit. Maar na een ongeval en een rit waarin hij op een haar na werd aangereden, durft hij nog amper het verkeer in. Wij gingen fietsen met onze weerman. Veilig langs fietssnelwegen en jaagpaden, weliswaar. “Je voelt aan alles dat wij fietsers gewoon in de weg rijden.”
  2. Jacotte Brokken is één maand weervrouw: “Vooral in het begin kreeg ik privéberichten die euh... direct waren”
    PREMIUM
    tv

    Jacotte Brokken is één maand weervrouw: “Vooral in het begin kreeg ik privébe­rich­ten die euh... direct waren”

    “Het is niet omdat ik plussize ben, dat ik geen idee heb van wat ik vertel.” Jacotte Brokken (30) heeft de goede raad van haar voorganger Frank Deboosere, om een olifantenvel te kweken goed opgevolgd. Precies één maand is ze nu het nieuwe zonnetje in huis als weervrouw bij de openbare omroep. Een enthousiaste verschijning, gepassioneerd door haar nieuwe job. Maar wie is de Waaslandse wetenschapster - naast vurige TikTok-gebruikster, zelfverklaarde chaoot en stiekeme realityfan - nu écht? En wat is het verhaal achter haar opvallende naam?