Wagen in lichterlaaie achtergelaten op E40, politie voert onderzoek naar mogelijk criminele oorzaak

© Jelle Houwen

Adinkerke -

Op de E40 in Adinkerke werd maandagochtend vroeg een Mercedes aangetroffen die in lichterlaaie achtergelaten werd op de snelweg. Bij aankomst van de hulpdiensten was van inzittenden geen spoor meer. Er wordt onderzocht of de wagen accidenteel in brand vloog dan wel in brand werd gestoken en dus een criminele oorzaak heeft.

Jelle Houwen

Een passant reed maandagochtend rond 6 uur op de E40 in Adinkerke toen hij een enorme rookpluim en een brandend voertuig opmerkte. Die passant belde de hulpdiensten en meldde dat het om een vrachtwagen ging die in brand stond op de E40 in Veurne richting Frankrijk.

Toen de politie en brandweer naar die plaats reden, bleek dat niet te kloppen. Enkele kilometers verder werd dan wel de brandende wagen aangetroffen in Adinkerke. Op de uitvoegstrook ter hoogte van de afrit van Adinkerke in de richting Frankrijk, stond een Mercedes C-klasse AMG Line in lichterlaaie. Het vuur was snel onder controle, maar de wagen brandde volledig uit. (lees verder onder de foto)

De Mercedes brandde volledig uit.© jhm

Gevlucht

Opvallend: bij aankomst van de hulpdiensten was geen spoor van een bestuurder of inzittenden. Die bleken gevlucht. Een vrachtwagenchauffeur die meteen na de brand passeerde, merkte op hoe een andere wagen onmiddellijk stopte toen de wagen vuur vatte en daarna weer wegreed. Of dat iets te maken heeft met de feiten, wordt onderzocht.

Van de eventuele boorddocumenten bleef na de brand niets meer over, maar de achterste Franse nummerplaat kon wel gerecupereerd worden. Er wordt nu onderzocht of de brand het gevolg is van een technisch defect of de wagen opzettelijk in brand gestoken werd. “Het klopt dat er bij aankomst van de politie geen spoor was van inzittenden”, zegt Jana Verdegem van de federale politie. “Er wordt onderzoek gevoerd. Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies gebeurde.”

Wegdek beschadigd

De brandweer had nadien nog werk om uitgebrande resten weg te halen. Door de felle brand liep het wegdek op het einde van de oprit van Adinkerke ook schade op. Het verkeer was een tijdlang versperd op de rechterrijstrook. Om 7.45 uur was de weg terug volledig vrij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen