© Anadolu Agency via Getty Images

De titel is binnen handbereik: Dries Mertens wint met Galatasaray topper tegen Januzaj en staat zo steviger aan de leiding in Turkije

Galatasaray heeft zijn leiderspositie in de Turkse voetbalcompetitie maandagavond verstevigd. Op eigen veld won het met 1-0 van Basaksehir.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Mauro Icardi scoorde in de extra tijd van de eerste helft van op de stip het enige doelpunt. Dries Mertens startte bij Galatasaray in de basis en werd na 74 minuten vervangen. Adnan Januzaj begon op de bank bij de bezoekers en mocht na 56 minuten invallen.

In het klassement heeft Galatasaray na 31 wedstrijden 73 punten, vijf meer dan Besiktas, dat bovendien een match meer speelde, en Fenerbahçe (de ploeg van Michy Batshuayi). Basaksehir blijft vijfde met 51 punten.