met deze foto maakte de band waarin Keanu Reeves speelt de comeback wereldkundig.© Dogstar

Twintig jaar geleden traden ze op in Lummen, nu maakt band van Keanu Reeves na lange pauze een comeback

Keanu Reeves lijkt in een nostalgische bui te zijn. Na de release van The Matrix Resurrections in 2021 maakt hij deze keer een uitstapje naar de nillies, met de terugkeer van zijn grungeband Dogstar.

Tom Vets

De John Wick-acteur speelde basgitaar in de groep tussen 1991 en 2002, toen ze op pauze gingen. Ruim 20 jaar later pikken de groepsleden de draad weer op. De band deelde een zwart-witfoto van zichzelf poserend tegen een stadsachtergrond op hun officiële Instagram-pagina, met als onderschrift: “onlangs gemaakt op het dak in Lincoln Heights voor fotoshoot @dogstarband. Spannend nieuws binnenkort. Bedankt voor jullie geduld.” Het is dus nog even wachten wat er precies te gebeuren staat.

In 1996 stond Dogstar op Zwemdokrock.© rr

In de jaren 90 brachten ze twee studioalbums uit, verschenen ze in een film en lieten ze zich door Weezer ondersteunen voordat ze zelf doorbraken. Uiteindelijk kwam het muzikale avontuur ten einde omdat de acteur het steeds drukker kreeg met allerlei filmopdrachten. Nog niet zo lang geleden raakte bekend dat de acteur destijds enkele verkeerde financiële beslissingen nam in verband met vastgoed dat hij had aangekocht, en dat hij daarom de ene na de andere film opdracht deed om zijn schulden zo snel mogelijk te kunnen vereffenen. De muziek bracht veel minder op, en ook dat was een reden om het project aan de kant te schuiven.

Zwemdokrock

In 1996 stond Dogstar ook op het podium van Zwemdokrock in Lummen. Het is een verhaal dat gekend is. Maar in het Radio 1 programma Classic Stories vertelde (muziek)fotograaf Guy Kokken (55) enkele weken geleden een verhaal dat bijna door de mazen van het Limburgse popgeschiedenisnet was geglipt: niet alleen Keanu Reeves stond in Lummen, maar ook - de toen nog onbekende - Noel Gallagher was er.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer