Deze bommenkrater uit WO II zal verder worden uitgediept (archieffoto)
© Radio 2

Stad Genk doet bod op 1,3 ha grond in natuurgebied Kielenswen: “Belangrijk voor de waterhuishouding van de Maten”

De stad Genk wil 1,3 hectare grond aankopen in het natuurgebied Kielenswen naast de Vennestraat. Het gaat om zes percelen die in 1 keer samen worden aangekocht van een private eigenaar, in totaal zullen er 19 percelen worden aangekocht op een oppervlakte van 6,5 hectare.

Genk heeft al langer zijn oog laten vallen op de gronden in Kielenswen. “We zijn al een tijdje bezig met het verwerven van gronden in Kielenswen”, vertelt schepen Toon Vandeurzen (CD&V). “Dat is een gebied dat belangrijk is voor het natuurgebied van de Stiemerbeekvallei. We willen exotische invasieve plantensoorten eruit halen en de waterhuishouding moet verbeterd worden. Want het water van Kielenswen loopt via de Schabeek naar de Maten en het is de bedoeling dat we het water langer vasthouden in dat gebied.”

Bommenkraters

Kielenswen ligt zeer dicht bij het centrum van Genk en kan gebruikt worden door wandelaars. Schepen Vandeurzen: “Het is een interessant gebied, want er liggen bijvoorbeeld ook historische bommenkraters uit WO II die we willen uitdiepen. We willen daar ook meer amfibieën. Dus het zal een natuurgebied worden van een hoge kwaliteit.”

Meest gelezen