Thijs Pattyn

Hartverwarmend: bedrijf stuurt 10 jaar na dood van werkneemster nog altijd bloemen naar moeder in Poperinge

Een 84-jarige dame uit Poperinge krijgt al tien jaar lang een boeket bloemen van de voormalige werkgever van haar dochter. De dochter van de vrouw, Gretel Vanlerberghe, stierf tien jaar geleden aan een epilepsieaanval. Zoveel jaar later stuurt het bedrijf Deloitte uit Diegem nog altijd een boeket op de dag van haar verjaardag. 

Gretel zou vandaag 49 jaar geworden zijn. Tien jaar geleden stierf ze na een aanhoudende epilepsieaanval. Haar mama, Christiane Landuyt uit Poperinge, kreeg zoals gewoonlijk ook dit jaar bloemen toegestuurd. "Deze keer is het een pot, de voorbije jaren waren het boeketten”, zegt de vrouw van 84. "Er zit ook telkens een kaartje met een boodschap bij." Christiane houdt alle bloemenkaartjes nauwkeurig bij in een herinneringsdoos.

Persoonlijke boodschap

Gretel was duidelijk graag gezien op haar werk. "Ze had met iedereen een goed contact", zegt broer Jurgen, die gedeputeerde is bij de provincie West-Vlaanderen. "Dat zo'n groot bedrijf als Deloitte dat doet, is heel hartverwarmend. Het kaartje met de boodschap erop toont dat het niet zomaar ergens op een kalender staat en iets is wat elk jaar een routine is."

"Mijn zus vond die warme omgang met medewerkers een van de sterkste kanten van het bedrijf. Vooral mijn mama is dankbaar dat die bloemen geleverd worden. Misschien stopt het wel ooit eens, maar dat is niet het belangrijkste. Het feit dat ze het nog altijd doen, is heel bijzonder."

Thijs Pattyn

Meest gelezen