© Twitter FC Barcelona Femeni

Einde van het sprookje: vrouwenploeg van Barcelona kan verbluffende reeks van 62 (!) zeges niet verderzetten

Aan alle mooie liedjes komt een einde. Ook aan dat van FC Barcelona Femeni. De Catalaanse vrouwen regen de voorbije jaren de zeges aan elkaar, maar woensdagavond tegen Sevilla liep het dan toch eens mis.

Jens Heylen

Na maar liefst 62 (!) gewonnen competitieduels werd er woensdagavond voor het eerst sinds 1 juni 2021 nog eens gelijkgespeeld in de Spaanse competitie. Goed voor een record dat 708 dagen standhield.

Vorig seizoen liet de vrouwenploeg van Barcelona al zien dat niemand tegen hen opgewassen is. Het team van voormalige Gouden Bal Alexia Putellas wervelde met de ene zege na de andere door de competitie en ook deze jaargang waren de dames goed op weg naar het statuut van ‘Invincibles’. Alleen stak Sevilla daar een stokje voor en hield het de Blaugrana op een 1-1.

Barcelona speelt dan misschien wel zijn waanzinnig record kwijt, met momenteel 11 punten voorsprong op eerste achtervolger Real Madrid én een doelsaldo van 106 (!) kan een vierde landstitel op rij de Catalanen niet meer ontglippen.

Begin juni kunnen ze daarnaast ook nog de Champions League in de wacht slepen mits winst tegen het Duitse Wolfsburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer