Recep Tayyip Erdogan en Kemal Kiliçdaroglu.
Volledig scherm
PREMIUM
Recep Tayyip Erdogan en Kemal Kiliçdaroglu. © HLN Fotomontage

Waarom de verkiezingskansen van Erdogan slinken, maar het Westen heimelijk hoopt dat hij wint

Zondag zijn er presidentsverkiezingen in Turkije. De kans groeit dat ‘eeuwige leider’ Recep Tayyip Erdogan (69) die zelfs al in de eerste ronde verliest. Dat zou een goede zaak zijn voor de democratie en het respect voor mensenrechten — en het zou de wereld leren dat hele en halve dictators wel degelijk zonder bloedvergieten te onttronen zijn. Maar toch wordt er in het Westen heimelijk gehoopt dat Erdogan wint. Waarom dan wel?

17 reacties

  • Lieven Rebry

    11 maanden geleden
    Wordt tijd dat die dictator uit het zicht verdwijnt
  • rony stokart

    12 maanden geleden
    Tegenover de Koerden pleegt Erdogan volkermoord. En het Westen houdt zijn mond.
  • anthony thys

    12 maanden geleden
    Erdogan heeft de tien eerste jaren veel positieve dingen gedaan voor Turkije. Maar allemaal dingen die de volgende tien jaar allemaal teniet gedaan zijn. Onderwijs is verslecht, sociale zekerheid was goed maar is nu slecht. Medische sector was goed maar vele dokters zijn naar Europa vertrokken door het beleid van Erdogan. Justicie is niet onafhankelijk meer. Democratie is ver te zoeken. De media zijn helemaal niet neutraal meer en vol van propaganda. En daar bovenop zit Turkije in oorlog.
  • Benny Van den broeck

    12 maanden geleden
    Buiten mensenrechten en dergelijke heeft erdogan wel heel veel positieve dingen gedaan in voordeel van Turkije, zeker voor Oekraïne ook!
  • luc dierick

    12 maanden geleden
    Ja Als Erdogan niet herverkozen word En de grenzen gaan open Ja wat dan voor Europa