Zoals beloofd: Elon Musk neemt afstand van Twitter: Dit wordt wellicht de nieuwe CEO

Elon Musk heeft gisteravond op Twitter aangekondigd dat hij zijn functie als CEO neerlegt. Zijn opvolger wordt wellicht Linda Yaccarino, momenteel hoofd advertenties en partnerschappen bij NBCUniversal.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds zijn overname van een van de invloedrijkste sociale netwerken ter wereld heeft Elon Musk een lawine van kritiek over zich heen gekregen, zelfs onder zijn eigen fans. Sommige Tesla-investeerders zijn in ieder geval blij om te horen dat hij zich wat minder zal bezighouden met het tijdrovende platform: het Tesla-aandeel steeg met 2 procent in de nabeurshandel.

In het nieuws: Elon Musk zal niet langer de CEO van Twitter zijn.

  • Zoals hij had beloofd na de resultaten van een enquête die hij zelf heeft afgenomen, zal Elon Musk zijn functie als CEO verlaten “binnen 6 weken”.
  • De miljardair trekt zich echter niet volledig terug: hij zal uitvoerend voorzitter en technisch directeur worden. Hij zal ook “producten, software en technici” overzien.
  • Zijn opvolger is een vrouw, maar hij heeft nog geen naam gegeven.

Wat weten we over zijn opvolger?

  • Volgens de Wall Street Journal is het Linda Yaccarino, de huidige verantwoordelijke voor advertenties en partnerschappen bij NBCUniversal.
  • Nieuwswebsite The Verge probeerde meer informatie te krijgen van het hoofdkwartier Twitter, maar kreeg een poep-emoji als antwoord. Het medium denkt echter dat de twee partijen nog steeds in gesprek zijn.
  • Linda Yaccarino kan het goed vinden met Elon Musk. Ze ontving hem onlangs tijdens zijn “Possible” conferentie over adverteren in Miami voor een interview.
  • Verschillende Amerikaanse media beschrijven haar als een zeer gekwalificeerd persoon die al een miljardenbedrijf leidt en zeer gerespecteerd wordt in de marketingwereld.

Elon Musk en Twitter: een turbulente geschiedenis.

  • Bijna elke dag gaat gepaard met een controverse voor Elon Musk. De miljardair wil van het sociale netwerk een platform maken voor alle meningen, en vooral een winstgevend bedrijf. Dat kan niet anders dan schade veroorzaken: 80 procent van het personeel werd er ontslagen
  • De overname van Twitter voor ongeveer 44 miljard dollar heeft veel Tesla-investeerders verontrust. Een groep aandeelhouders heeft het bestuur van Tesla openlijk opgeroepen om ervoor te zorgen dat Musk meer betrokken is. Vorige maand eiste een groep agressievere aandeelhouders zelfs dat Elon Musk uit de leiding van Tesla werd gezet. (as)
Meer