Dit kruispunt in Antwerpen werd het vaakste gesignaleerd als gevaarlijk.
Volledig scherm
Dit kruispunt in Antwerpen werd het vaakste gesignaleerd als gevaarlijk. © Tessa Kraan

Het VeloVeilig Rapport : dit zijn de gevaarlijkste punten in Vlaanderen

VeloVeilig Vlaanderen 2023 heeft zijn eindmeet bereikt: maar liefst 18.846 onveilige fietspunten werden deze week op de kaart van Vlaanderen geprikt. Op kop, ook al is dat een bedenkelijke eer: het gevaarlijke kruispunt van de Elisabethlaan met de Mechelsebrug in Antwerpen. En ook de prijs voor meest fietsveilige gemeente van Vlaanderen werd uitgereikt.

15 reacties

  • Yves De Bruyckere

    12 maanden geleden
    En hopla! De klaagzang van die arme automobilisten over die vreselijke fietsers begint nog maar eens. Ze zijn blind geworden voor de échte redenen van de vele ongevallen: te hoge snelheid, een falend verkeerslichtenbeleid en een chronisch tekort aan veilige, vrijliggende fietspaden op gewestwegen. Zijn fietsers heilig? Uiteraard niet. Zijn automobilisten heilig? Nog minder. Of komen al die ongevallen op autowegen er door de fietsers?
  • Johan Bergmans

    12 maanden geleden
    Wanneer gaat de regering eens nadenken,wij degene die met de auto rijden moeten altijd maar oppassen voor roekeloze fietsers.Zelf als er een bordje staat dat ze voorrang moeten verlenen rijden ze nog door.Oortjes in de oren,gsm achter het fietsstuur met 2 op een fiets dat mag allemaal maar o wee als je als autobestuurder dit doet wordt je rijbewijs afgenomen en een fikse boete.Rijbewijs voor fietsers en zeker voor die wielertoeristen
  • Yves Kempeneers

    12 maanden geleden
    Nu nog in kaart brengen waar fietsers de verkeersregels niet respecteren en zo andere weggebruikers in de problemen brengen . Fietsers meer en strenger beboeten, zo kan men het kaf van koren scheiden.
  • Jan Baroen

    12 maanden geleden
    Regina, dit is inderdaad helaas de realiteit. Fietsers denken overal en altijd voorrang te hebben en dat is niet zo. Probeer eens als voetganger op een zebrapad over te steken, auto’s stoppen, maar fietsers niet. Wat met de vele fietsers die op het voetpad rijden? Wanneer wordt dat eens gecontroleerd?
  • Dirk Van den Lemmer

    12 maanden geleden
    Zolang fietsende kinderen als levende hindernissen worden gebruikt door straten als fietsstraten uit te roepen en fietsstroken te schilderen waar de auto's eveneens op mogen rijden wordt het echt niet veiliger.