KIJK. Roglic glundert nadat hij Evenepoel kan lossen bergop: “Als er zich een kans voordoet, moet ik ze grijpen”

Primoz Roglic kon Remco Evenepoel losrijden op de slotklim van de achtste Giro-etappe. Speelde hij al langer met het idee om vandaag toe te slaan? “Ach, je kan op voorhand veel plannen, maar in de realiteit draait het vaak anders uit”, aldus de Sloveense kopman van Jumbo-Visma bij ‘In Het Wiel’ (zie video boven). “Ik ben bijna elke dag klaar. Als er zich een kans voordoet, moet ik ze gewoon grijpen. Ik ben alleszins ook blij met mijn conditie. De concurrentie? Ze zijn wel sterk hoor, maar dat is niet verrassend. Voor de tijdrit van zondag heb ik er vertrouwen in dat het moet lukken. Ik hoor dat het een vlak parcours is.”

18 reacties

  • Geert Degezelle

    12 maanden geleden
    Robert: ik had ook de indruk dat Remco net iets te ver zat (rond de 6e positie) toen Roglic ging. Hij reed waarschijnlijk ook een tand te groot omdat hij te snel wilde terugkomen. Hij naderde zelfs tot op een tiental meter, maar bij het nemen van die laatste bocht, betaalde hij de te bruuske inspanning. Al bij al heeft hij het achteraf wel goed aangepakt zonder zichzelf op te blazen. Hij heeft even niet opgelet, terwijl er tijdens de rit voldoende signalen waren dat Jumbo iets ging ondernemen.
  • Jan Van Bavel

    12 maanden geleden
    Vandaag wint Remco de tijdrit met een voorsprong van twee minuten op Roglic.
  • Liliane Wuyts

    12 maanden geleden
    Roglic geeft nooit op. En zeggen dat hij binnenkort op een paar minuten staat, geloof ik zeker niet. Hij is niet de man van de grote woorden, maar heeft ervaring zat en weet heel goed dat het nog zwaar zal worden. De fans van Evenepoel zullen nog op hun nagels bijten.
  • Karel Van Beeck

    12 maanden geleden
    Als het mogelijk is vroeger bergop aanvallen en trachten meer dan een minuut nemen!
  • Robert Geysels

    12 maanden geleden
    Remco zat te ver bij de aanval van Roglic, als je weet dat op zo'n helling Roglic de beste ter wereld is moet je op zijn wiel plakken en niet zitten dromen in het pak . Zijn ploeg was trouwens ook weer nergens toen het er echt om te doen was.